Avslutade program 2012
 

Ladda ner vårens program
Ladda ner höstens program

Onsdag 28 november kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 
Karolina Vucidolac
med Nosso Trio

Göteborgska jazzsångerskan Karolina Vucidolac, kommer tillbaka till stan, tillsammans med brasilianska Nosso Trio. Det har passerat drygt två och ett halvt år sen hon och Nosso Trio var här sist, men nu orkar vi inte längta längre! Gensvaret var enormt. Inte så konstigt, då Karolina sjunger med en timing utöver det vanliga, ofta på portugisiska och mera genuint och passionerat än många musiker från Brasilien! Hon lämnar dessutom ett välförtjänt utrymme åt sin fantastiska Nosso Trio som musicerar i en klass för sig här på jorden.
Kom till Hässleholms Kulturhus du med och låt dej ryckas med!

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.

 


Tisdag 13 november kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 
Filip Jers Quartet

Nyutkorade Alice Babsstipendiaten och munspelsvirtuosen Filip Jers
kommer med sin kvartett till Hässleholm i höst. Boka in direkt! Höör-sonen Jers har redan skapat sig ett namn långt utanför våra svenska gränser. Han axlar enkelt men ödmjukt Toots Thielemans briljans, värme i tonen, gränslöst, själfullt. Vi är glada att få presentera Filip Jers för hässleholmspubliken. Kvällen blir oförglömlig.
I Filip Fers Quartet ingår namnkunniga herrar såsom Henrik Hallberg – gitarr, Johan Lindbom – kontrabas och Niclas Lindström på trummor.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.

 


Tisdag 6 november kl 19.30

Röda Salongen, Kulturhuset

 
Blekinge Big Band
featuring Harry McNamara, vocal

Harry McNamara, låtskrivare och jazzsångare från New York City gästar Kulturhuset tillsammans med eminenta Blekinge Big Band under Berndt Sjögrens ledning.
Sångaren Harry McNamara växte upp i Denver Colorado men har studerat och utvecklats i The New School for Jazz and Contemporary Music i New Yorks legendariska Greenwich Village. BBB och Berndt Sjögren har näsa (och öron) för internationella jazzstorheter och kvällens solist Harry McNamara gör sin första Europaturné. En lyckoträff för båda parter och garanterat en glädje för Hässleholms Jazzklubb. Välkända jazzstandards ur the American Songbook varvas med latininfluenser och en nypa inhemsk fäbod.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
 


Tisdag 23 oktober kl 19.30

Mötesplats Ljungdala

 
Soundstream Jazz Sextet
”Art Blakey Tribute”

Soundstream Jazz Sextet har utvecklats till ett av de hetaste och mest etablerade band Sverige kan ståta med. Martin Sund-ström och hans band är väl förankrade i 50- och 60-talets beboptradition och spelar med ett raffinemang och energi långt över det ordinära och mekaniska.
Bandet består av Jonne Bentlöv -trumpet, Peter Fredriksson -trombon, Gustav Rosén -sax, Philip Neterowicz -piano, Carl Ottosson på trummor och så -förstås - Martin Sundström på sin kontrabas.
Kvällens program tillägnas trummisen
Art Blakey.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
 


Tisdag 2 oktober kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 
Karin Hammar Quartet

Att Hässleholm är en trombonstad är allmänt känt. Detta faktum inspirerar också de stora artisterna i Sverige och världen att komma hit för musicera och känna publikens gensvar. En favorit är fantastiska trombonproffset Karin Hammar som återvänder hit, nu med sin egen kvartett. Karin är en helgjuten musikant som spelar både med finess och stil, kontrollerat och uppsluppet på samma gång.
Kompet består av Jonas Östholm på piano, Anders Kjellberg på trummor samt holländaren Tony Overwater på kontrabas.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
 


Tisdag 18 september kl 19.30

Restaurang Farozon

 
Natale Bellan Quartet
featuring Ulf Dahlström, klarinett
 

En hyllning till Putte Wickman

En jazznestor av rang är stockolmsklarinettisten Ulf Dahlström, sedan några år boende i södra Skåne. Han har bl.a. ett musikaliskt förflutet i anrika Stockholm Ballroom Orchestra och är dessutom ett levande jazzlexikon när han får den chansen!
En av jazzvärldens största klarinettister, svenske Putte Wickman hyllas i kvällens program av kollegan Ulf Dahlström. Hässleholms Jazzklubbs ”husband” Natale Bellan Quartet ackompanjerar, vilket höjer temperaturen ytterligare. Vi huserar för kvällen i restaurang Farozon´s källare, där mat och dryck kan beställas under konertens gång.
Välkomna!

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
 


Tisdag 11 september kl 19.30

Röda Salongen, Kulturhuset

 
Amiralens Storband
med sångaren Petri Soikkeli

 
Det är med glädje vi i Hässleholms jazzklubb hälsar er alla välkomna tillbaka efter sommaruppehållet. Vi inleder höstsäsongen med legendariska Malmöorkestern Amiralens Storband under ledning av Anders Åhlin. Harry Arnolds ande vilar över orkestern och många av hans arrangemang används fortfarande med glädje och kärlek. Bandet har firat sina första 40 svängiga år och många musikaliska triumfer väntar runt hörnet. Petri Soikkeli borgar för den vokala flärden och Jan Olsson är kvällens presentatör.
Välkommen till en sann nostalgitripp rakt in i jazzens värld.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
 
Tisdag 8 maj kl 19.30

Röda Salongen, Kulturhuset

 

Ernie Wilkins Almost Big Band
”A Duke Named Ellington” The Nutcracker Suite

 
Duke Ellington och Billy Strayhorn var inspirerade av de klassiska tonsättarna som Grieg, Debussy ock Ravel. Ett fantastiskt arrangemang av musiken till baletten Nötknäpparen av P. Tjajkovskij gjordes 1960. Det är bl.a detta vi får höra när Hässleholms Jazzklubb tillsammans med Hässleholms Konsertförening bjuder in Ernie Wilkins Almost Big Band till Kulturhuset. Kvällens musiker är Benny Rosenfeld, Mårten Lundgren, Thomas Fryland, och Thomas Kjærgaard – trumpet, Peter Jensen, Lea Nielsen och Vincent Nilsson (!) – trombon, Jan zum Vohrde, Pernille Bevort, Jan Harbeck, Per Goldschmidt och Peter Fuglsang – sax, Nikolaj Bentzon – piano, Jesper Lund-gaard – bas samt Aage Tanggaard - trummor.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb, Hässleholms Konsertförening
och ABF Hässleholm.

 

Tisdag 24 april kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 

Håkan Broström Quartet
med Joey Calderazzo

 
En ny svensk-amerikansk konstellation har formats av världspianisten Joey Calderazzo och en av jazz-sveriges främsta saxofonister, Håkan Broström. Herrarna kommer till Hässleholms Kulturhus. Notera i almanackan! Calderazzo är pianist i Branford Marsalis Quartet och spelade också tillsammans med Michael Brecker. Håkan Broström återkommer i ett otal jazzsammanhang såsom Radiojazzgruppen och Sixtus. Han har även spelat med legendariska namn som Herbie Hancock och McCoy Tyner. Kompet består av två gedigna och ofta anlitade musiker, nämligen Martin Sjöstedt – bas samt Daniel Fredriksson på trummor.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm

 

Tisdag 3 april kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 

The Agnas Brothers
 
Hässleholms jazzklubb spanar in i framtiden och är extra glada att få presentera en ny svensk ung jazzgrupp med tyngdpunkt på ung. Att gruppen består av fyra bröder i åldrar mellan 14 och 22 år gör det än mer spännande. Yngste brodern Max – piano, utsågs till bäste solist i Svenska jazzförbundets tävling Unga Jazzkometer och hela gänget från Vallentuna är en enda stor stjärnsmäll! Övriga bröder i the Agnas Bothers är Kasper – gitarr, Mauritz – bas och Konrad på trummor.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm

 

Lördag 24 mars kl 13-17

Mötesplats Ljungdala

 

Ung JAZZ festival
 
Hässleholms Jazzklubb satsar på unga lokala instrumental-/vokalartister under en musikaliskt omväxlande och spännande lördagseftermiddag. Storband blandas med mindre jazzgrupper och du som åhörare kan slinka in på en fika när du vill under eftermiddagen. Njut av en vitalitet och spelglädje som spiller över från scen till publik. Medverkande band under eftermiddagen är bland andra Träskkvartetten med Jesse Emmot, Tri-olle, Swing ´n Jam och Musikskolans Storband, dirigerad av Ulf ”Hubbe” Holmberg.
Välkommen att inspirera ungdomarna och stödja denna uppskattade och kraftfulla kultursatsning genom din närvaro.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb
Fri entré
 

Tisdag 20 mars kl 19.00

Mötesplats Ljungdala

 

Årsmöte
med jazzcafé

 
Välkommen till Hässleholms Jazzklubbs årsmöte, tisdagen den 20 mars.

Plats: Mötesplats Ljungdala.
Därefter: Jazzcafé med Göran Gustafsson; ”Mitt förhållande till jazz”

Tisdag 6 mars kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 

Marilyn Mazur Group
 
Hässleholms jazzklubb har nöjet att presentera danska kompositören, bandledaren, slagverkaren och trummisen Marilyn Mazur till sta´n. Efter avslutad utbildning på Kungliga Musikhögskolan i Köpenhamn har hon bl.a fått prestigefyllda the Ben Webster Award och erhållit Wilhelm Hansens komponistpris (2004). Marilyn Mazur har turnerat i fantastiska storband som the Gil Evans Orchestra och the Miles Davis Band. Övriga medlemmar i bandet är Krister Jonsson – gitarr, Klaus Hovman – bas och Fredrik Lundin på sax och f öjt. Kom till Kulturhuset och upplev alla hennes olika och förträff iga, spännande musikaliska sidor, av såväl lyrisk värme som kraftfull vild energi.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm
 

Tisdag 14 februari kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 

PRIMA – ”De tre tenorerna”
med Anders Linder, Hinke Ekestubbe
och Stephan Lindstein

 
När tenorsaxofonisten och sångaren Anders Linder kommer till Hässleholm med sitt favoritgäng PRIMA och utlovar en svängig Las Wegas jazz är det en underdrift. Med jazzrävarna Hinke Ekestubbe och Stephan Lindstein som musikaliskt bränsle på brasan exploderar det garanterat. Kjell Berggren med sin musikaliska bredd försöker på bästa sätt tygla övriga kompmedlemmar, basisten Jan Bergnér och Fredrik Hellberg på trummor. PRIMA är för övrigt ett All Star Band som startade 1985 i Louis Primas och Louis Jordans anda under 40 och 50-talet.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm

 

Tisdag 24 januari kl 19.30

Blå Salongen, Kulturhuset

 

Björn Dahlin Trio
med sångaren Dennis Östryd och
tenorsaxofonisten Nisse Sandström

 
Hässleholms jazzklubb är stolt att få inleda vårsäsongen med ett förstklassigt musikaliskt möte mellan strålande scatsångaren Dennis Östryd, fenomenale saxofonisten Nisse Sandström, kompade av ett hett gäng - Björn Dahlin Trio. Förutom trummisen Björn Dahlin ingår den
strålande pianisten Martin Perk samt samt Christer Thurén på bas.
Jazzkvällen kommer garanterat att genomsyras av lekfull sång- och spelglädje. Låt dej dras med på en medryckande och roande resa ut i jazzlandskapet.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm