Avslutade program 2014
 


 

Tisdag 2 december kl 19.30

Mötesplats Ljungdala

   
Mats Nilsson Trio
med Sara Ahlcrona - sång

Mats Nilsson – piano,

Kristian Rimshult – kontrabas
samt Andreas Baw – trummor

Unga, begåvade malmösångerskan Sara Ahlcrona kommer till Hässleholm i sällskap med ett riktigt kompetent och tajt skånskt kompgäng. Sara har definitivt tagit tillvara sina nedärvda jazzgener på bästa sätt, och har förfinat och slipat till dom. Hon är definitivt sångstjärnan på uppgång. Mats Nilsson och hans trio lämnar inget åt slumpen och gör Sara rättvisa på ett inspirerande, spännande och glänsande sätt.

Plats: Mötesplats Ljungdala
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb / ABF Hässleholm
 


Tisdag 18 november kl 19.30

Blå salongen, kulturhuset

 
Jan Lundgren – Harry Allen Group
Tribute to Stan Getz – Jan Johansson
Jacob Fischer – git, Hans Backenroth – bas
och Kristian Leth - trummor

Vi är både stolta och glada att åter få hälsa Jan Lundgren välkommen till-baka till Hässleholms Jazzklubb och Kulturhuset. Denna gång har Janne knutit till sig en av de främsta tenorsaxofonisterna i världen, Harry Allen. Jan Lundgren tolkar det svenska jazzfenomenet, pianisten Jan Johansson, medan Harry Allen ger sig i kast med Stan Getz mångfacetterade musik-stil. Kapacitet i överflöd har de båda herrarna dessutom och det skandi-naviska kompet därtill står också i en klass för sig, var så säkra! Musika-liskt brobygge när det är som allra bäst.

Plats: Blå salongen, Hässleholm kulturhus kl 19.30
Arrangör: Hässlehoms Jazzklubb / ABF Hässleholm
 


Tisdag 4 november kl 19.30

Blå salongen, kulturhuset

 
Mette Juul Quartet
Thomas Fonnesbaek – bas,
Heine Hansen – piano
samt Alex Riel – trummor

Mette Juul är en av få sångsolister som kan få en sång att låta hur enkel som helst, utan att den för den skull bli banal på något sätt. Klang och frasering blir naturligt befriande och hennes scennärvaro intim och påtaglig. Hon blandar standards med egna låtar och är i gott sällskap av några av de främsta danska jazzmusikerna just nu. Mette Juul Quartet – inte ”en lille en”!

Plats: Blå salongen, Hässleholm kulturhus kl 19.30
Arrangör:Hässleholms Jazzklubb / ABF Hässleholm
 


     
Onsdag 15 oktober kl 19.30

Röda salongen, kulturhuset

 
Kristianstad Storband
under ledning av Loffe Sturesson.
Featuring Natale Bellan och Ola Åkerman

Musiker från jubileumsfirande kommunerna Kristianstad och årets jazzkommun Hässleholm slår sina musikaliska påsar ihop och levererar en riktig smällkaramell! Hässleholms väl etablerade vibrafonist Natale Bellan och stjärntrombonisten Ola Åkerman kommer till Kulturhuset i sällskap med Kristianstad Storband under Loffe Sturessons ledning. Kristianstad – 400 år, Hässle-holm – 100 år och Hässleholms Jazzklubb
– 50 år! Mycket att fira – Tack till publiken! Grattis!

Plats
: Röda salongen, Hässleholm kulturhus kl 19.30
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb / ABF Hässleholm
 


 
Måndag 29 september kl 19.30

Restaurang Farozon

 
Good Morning Blues
Claes Jansson – sång, Thomas Lindroth – bas/sång, Björn Sjödin – trummor, Jan Wärngren – sång/git, John Högman – sax,
Bosse Broberg – trumpet samt
Anders Johansson – gitarr

Legendariska blues- och jazzbandet Good Morning Blues från Uppsala filar redan på upplägget för ett 50-årsfirande 2017! Musikaliskt har de redan nått toppen och spelar med en rå elegans (!), varierat, raffinerat och trovärdigt in i detalj. Hässleholms jazzklubb är glad att hälsa GMB till sta´n och Restaurang Farozon.
Observera veckodagen, måndag. Vilken start på en ny vecka!

Plats: Restaurang Farozon kl 19.30
Arrangör: Hässlehoms Jazzklubb och Restaurang Farozon
 


Mini Jazzfestival lördag 13 september

Hässleholms Jazzklubb firar 50 år i höst och celebrerar med en Jazzfestival i det lilla, kompakta formatet. Ingen har väl undgått att Hässleholm firar 100 år som kommun 2014 och att sta´n dessutom blivit korad till Årets Jazzkommun 2014!
Tre konserter genomförs lördagen den 13 september och det är fullt möjligt hinna med alla tre evenemangen. Ta en fika på Mötesplats Ljungdala, ät nåt gott på Restaurang Farozon och runda av dagen med en stjärnspäckad jazzkväll på Kulturhuset!

Paketpris för samtliga tre konserterna: 550 kr/Medlemmar 400 kr

 

Mötesplats Ljungdala kl 14.00

 

   
Hannes Olbers Quartet

Olbers/Lundeqvist/Petersson
Featuring Claus Sörensen – sax/klar

Hannes, med rötterna i kommunen spelar trummor, Sven-Erik Lundeqvist -piano och Simon Petersson hanterar basen. Det svänger rejält om dessa tre unga stjärnor. Briljante arrangören, pedagogen och saxofonisten
Claus Sörensen förgyller eftermiddagen ytterligare.

Plats: Mötesplats Ljungdala kl 14.00
Medarr: Musik i Syd/ABF

 
Restaurang Farozon kl 17.00  
 
Öresound Big Band
under ledning av Lasse Lundström

Harry Arnold-stipendiaten 2012, basisten Lasse Lundström är en ofta återkommande gäst i Hässleholm och hos jazzklubben. Han leder bland annat det suveräna malmö-storbandet Öresound Big Band som grundades i mitten av 70-talet. Scenen på Restaurang Farozon kommer att vibrera i takt med ett speltaggat Öresound Big Band.

Plats: Restaurang Farozon
Medarr: Musik i Syd/ABF

 
Röda salongen, Hässleholm kulturhus kl 19.30
   
Jazz Vocal Unit

Svante Thuresson, Peter Asplund,
Victoria Tolstoy och
Vivian Buczek – sång,
Claes Crona – piano,
Hans Backenroth – bas

Fyra av landets främsta jazzsångare, gaddade sig samman, och vips – fick jazz-sverige ett nytt och fräscht koncept som genast gav eko i musikvärlden. Variationsrikedomen inom sångkvartetten – tillsammans med Claes Crona Trio är häpnadsväckande och nära till arvet från grupper som Gals & Pals och Manhattan Transfer.
Kom med och fira Jazzklubben, 50 år i svängiga jazzkommunen Hässleholm.

Plats: Röda salongen, Hässleholm kulturhus kl 19.30
Medarr: Musik i Syd/ABF

Paketpris för samtliga tre konserterna: 550 kr/Medlemmar 400 kr


Tisdag 29 april kl 19.30

Restaurang Farozon

   

The Spirit Of New Orleans

Hässleholms Jazzklubb avrundar vårsäsongen med det danska New Orleansinspirerade jazzbandet, som grundades 1990 och är ett av Danmarks mest rutinerade och eftersökta konsertband. Swing, evergreens gospels mm blandas med en stor portion humor och värme, som räcker långt ut över scenkanten.
The Spirit of New Orleans har gett otaliga konserter genom åren både som ensamt band eller med internationella artister. Bandet leds av kompositören Preben Nissen som också spelar trombone, sjunger och spelar piano. Övriga medlemmar är Stig Nielsen – sopransax, Carsten Henningsen – banjo, gitarr och sång, Erik Frigalt –
kontrabas samt slagverkaren Jan Schiöpffe.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.

 


 
Tisdag 8 april kl 19.30

Röda salongen, Kulturhuset

   
Miriam Aïda
AfroSamba Orchestra


Malmögräbban Miriam Aïda är jazztjejen det fullkomligt ryker om. Hon har ständigt nya projekt på gång. Till Hässleholms Kulturhus kommer hon denna gång tillsammans med sin AfroSamba Orchestra. Här kombinerar hon sin egen svängiga trio med Vindla String Quartet samt två blåsare och en kompletterande slagverkare. Den brasilianske arrangören Jayme Vignoli har sneglat åt och låtit sig inspireras av Brasiliens stora musiklegend och Afro-Sambans grundare Baden Powel. Resultatet är i sanning bländande!
Medverkande är Miriam Aïda – sång, Mats Andersson - akustisk gitarr, Ola Bothzen -slagverk, Finn Björnulfsson – slagverk, Ulf Holmström – träblås,
IngePetersson träblås samt – inte minst - Vindla String Quartet.

I samarbete med:

Arrangör:
Hässleholms Jazzklubb/Hässleholms Konsertförening/ABF Hässleholm.

 


Lördag 29 mars kl 13.00-17.00

Mötesplats Ljungdala

   

Ung JAZZ-festival 2014

Ett av Hässleholms Jazzklubbs stora mål är att kunna uppmuntra och stödja unga instrumental-/vokalartister från kulturskolor, gymnasier och folkhögskolor i den södra regionen. Lördagseftermiddagen – som inleds med Musikskolans storband Hubb, dirigerad av Ulf ”Hubbe” Holmberg - bjuder på spännande musikaliska kombinationer och experiment. Du som åhörare kan slinka in på en fika när du vill under den fyra timmar långa eftermiddagen. Andra band som medverkar under
eftermiddagen är jazzgruppen Ändå Fett från Skurups folkhögskola. Från S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö kommer Emil Fredbergs Orkester och från Sundsgårdens folkhögskola medverkar ytterligare en jazzensemble.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb
Fri entré

 


Tisdag 18 mars kl 19.30

Röda salongen, Kulturhuset

   

Jan Lundgren All Stars
med Bohuslän Big Band

samt Georg Riedel, Jan Allan och Erik Norström

Minns du bilden där pianonestorn Bengt Hallberg sitter rygg mot rygg med Jan Lundgren och de båda flödar av musik på var sin flygel, strålande klanger, skapade i stunden. Jan Lundgren möter nu några av Bengt Hallbergs vapendragare, några av de främsta Sverige kunnat erbjuda jazzvärlden. Hässleholms Jazzklubb är stolta att få hälsa Georg Riedel – bas, Jan Allan – trumpet samt Erik Norström på tenorsax till Hässleholms Kulturhus. Som grädde på moset backas allt upp av eminenta Bohuslän Big Band.
 
Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
Entré: 250 kr/Medlemmar 200 kr
Biljett löses vid entrén

 


Tisdag 11 mars kl 19.00

Mötesplats Ljungdala

 
Årsmöte med jazzcafé

Välkommen till Hässleholms Jazzklubbs årsmöte, tisdagen den 11 mars 2014. Efter avslutat möte tar den legendariske och kunnige jazzskribenten Jan Olsson vid, för att hålla jazzkafé.
Allt äger rum på Mötesplats Ljungdala.

Välkomna
Styrelsen


Tisdag 25 februari kl 19.30

Mötesplats Ljungdala

 
Anna Pauline Jazz Quartet


Ännu en skånska som är på gång: Anna Pauline Andersson, född
i Höganäs. Hon är utbildad sångpedagog och speciellt hemmatam inom jazzen och popgenren. Anna Pauline sjunger med en
känsla, utstrålning och sann övertygelse utöver det vanliga. Hon turnerar regelbundet i den jazzvitala Öresundsregionen. Kvällens bandmedlemmar är Elias Källvik – gitarr, David Andersson – bas och Andreas Baw – trummor, ett kompetent och tight gäng som det svänger om!

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.
Entré: 200 kr/Medlemmar 150 kr
Biljett löses vid entrén

 


Tisdag 4 februari kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

   

Winther/Åman/Mogensen
featuring Amanda Sedgwick & Anders Bergcrantz

Malmöpågen och trumpetaren Anders Bergcrantz behöver ingen speciell presentation egentligen. Han är ännu en i raden av dessa – utan överdrift - svenska världsartister som fått den rätta inspirationen, vägledningen och erfarenheten som krävs för att tillhöra ”de stora”. I sanning en mästare på sitt instrument! Anders kommer inte ensam, utan backas upp av den unge stjärnpianisten Carl Winther, basisten Johnny Åman samt trumfenomenet Anders Mogensen. Som om inte detta var nog gästas Kulturhuset också av fantastiska altsaxofonisten, pedagogen och tonsättaren Amanda Sedgwick denna kväll.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.

 


Tisdag 14 januari kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

   

Björn Ingelstam Quartet

Unge helsingborgaren Björn Ingelstam inleder jazzåret 2014. Han har redan blivit ett hett eftertraktat jazznamn i jazzklubbar runt hela Europa. Inte så märkvärdigt kanske, då han - på ett kraftfullt och övertygande sätt spelar med en glansfull och lekande virtuositet på sin trumpet. I Björn Ingelstams nybildade köpenhamnsbaserade kvartett ingår också Calle Brickman,  Rhodes, Matthias Petri, bas samt Andreas Svendsen på trummor.

Arrangör: Hässleholms Jazzklubb/ABF Hässleholm.