Avslutade program 2018
 


 

   

Tisdag 6 februari kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
The Bones

Musikerna i ”The Bones” har sina rötter i Hässleholm eller i Hässleholms kommun. Namnet syftar på tromboner och då är det inte svårt att räkna ut vilka musiker det återigen är som återvänder till jazzklubben i trombonstaden. Det rör sig om våra egna utlokaliserade storheter Vincent Nilsson, Ola Åkerman, Ola Nordqvist och Björn Hängsel. Dessa fyra
har tillsammans en rutin som överglänser det mesta. Supergruppen kommer under kvällen att varva egna kompositioner med standards i en kavalkad av musik i trombonens tecken. Vi kan utlova en spelglädje på hög nivå och en innerlighet i varje ton som briserar i Blå salongens väl avvägda ljudkuliss. Musikerna i The Bones är Vincent Nilsson (tb), Ola Åkerman (tb), Ola Nordqvist (tb), Björn Hängsel (btb), Jesse Emmoth (p), Mats Ingvarsson (b) samt Jimmie Emmoth (dr).

Medarr.: Studiefrämjandet


Tisdag 16 januari kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 


SOPHISTICATED LADIES

FEAT. CHRISTINA DAHL

 

En konsert med Sophisticated Ladies och Christina Dahl är en mycket speciell upplevelse. Allvar, humor, engagemang och musikalisk briljans är centrala element i en musikalisk resa, som lockar fram både leenden och vemodiga känslor. Sophisticated Ladies är inte bara musiker som spelar i ett band. Samarbetet präglas av deras livslånga vänskap där de gemensamt utforskar musikens olika möjligheter. Tillsammans med Christina Dahl levereras en god cocktail med olika typer av musik som består både av jazzstandards och egna originalkompositioner. Det musikaliska materialet – oavsett om det rör sig om Ellington, Abdullah Ibrahim, spirituals, danska sånger eller egna kompositioner – behandlas både kraftfullt och lyhört. I Sophisticated Ladies spelar Marie Louise Schmidt piano, Helle Marstrand spelar kontrabas och Benita Haastrup spelar slagverk. Med på scenen finns i denna konstellation Christina Dahl med sin saxofon.

(Medarr.: Studiefrämjandet)
 
Entré: 225:- / medlem 175:-