Program hösten 2018

 

Se höstensprogram
och boka biljett


Tisdag 30 oktober kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
DRAGKEDJAN JAZZBAND

Dragkedjan Jazzband bildades egentligen 1980 i samband med Mjällby AIF:s avancemang till fotbolls- allsvenskan. Bandmedlemmarna i Dragkedjan är aktiva på olika sätt och det var några av dem som 2004 startade Hällevik Tradjazzfestival, en av de viktigaste mötesplatserna för tradjazz i Europa. Bandet har under åren turnerat i Danmark, Tyskland, Polen och Estland. I år medverkar Dragkedjan bland annat på den stora jazzfestivalen i Nexö, Bornholm, på Copenhagen Jazz Festival och, så klart, på Tradjazzfestivalen i Hällevik. Dragkedjan Jazz Band spelar en glad och medryckande jazz med rötter i tradjazzen. Men variationen i det man framför är stor och man är kända för att ”gå lite utanför scenkanten” för att ge publiken lite extra glädje. I Dragkedjan spelar Johan ”Börge” Ahlkvist (cl, s), Uno Hellgren (tp, vo), Ulf Darinder (tb, vo), Magnus ”Figge” Milton (bjo, drsp), Rune Källén (p, tp), Kjell Wallnäs (sousafon) och Bengt Svensson (tr).ers Bergcrantz (tp), Inge Peterson Lindbäck (s), Håkan Rydin (p), Chico Lindwall (g), Göran Schelin (b) och Lars Beijbom (tr).

Medarrangör: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:

Köp biljett

 


Tisdag 13 november kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
ORCHESTRA SIX

A brew of jazz, soul & blues, with a funky feel! Så beskriver Orchestra Six själva sin musik på sin Facebooksida. Lars Beijbom har varit med länge både på den svenska såväl som den skandinaviska jazz- scenen. Han har spelat med och skrivit musik till Radiojazzgruppen och han har samarbetat med välkända musiker som George Russell, Red Mitchell, Mike Gibbs och Kenny Wheeler. I många år var han en av ledarna i Beijbom Kroner Big Band. Detta storband var en unik konstellation som bestod av nio danskar och nio svenskar och i deras repertoar ingick musik från olika stilarter som jazz, tango, funk och blues. Idag är det bland annat Orchestra Six som gäller för Lars Beijbom. Alla sex bandmedlemmar i gruppen är välkända musiker från södra Sverige.
I Orchestra Six spelar Lars Beijbom (tr), Göran Schelin (b), Robert Tjäderkvist (keyb), Ola Åkerman (tb), Inge Petersson Lindbäck (s) och Fredrik Davidsson (tp).

Medarrangör: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:

Köp biljett

 


Tisdag 11 december kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
SISTERS OF JAZZ

Sisters of jazz består av sex framstående, kvinnliga jazzmusiker från Sverige och Danmark. “It´s all about the ladies” är en hyllning till de gömda, glömda kvinnliga instrumentalister, kompositörer, tonsättare och textförfattare inom jazzen, som kanske inte riktigt fått det rampljus de förtjänat under sin levnadstid. Några som lyfts fram är Mary Lou Williams,
Nancy Hamilton, Ann Ronell, Irene Higginbotham, Karen Jönsson och Marian McPartland. Repertoaren sträcker sig brett från swing och bebop, över nordiska visor till mer modern jazz och originalkompositioner. Konceptet började ta sin form 2014, då Pauline i egenskap av bandledare fick i uppdrag att sätta samman ett band enbart bestående av kvinnliga musiker till en konsert under Internationella Kvinnodagen samma år. Gruppen har väckt stor uppmärksamhet och konserterna har fått lysande recensioner i både Danmark och Sverige. Sisters of jazz är Anna Pauline Andersson
SE (vo), Pernille Bévort (s), Lis Wessberg DK (tb), Catrine Frølund DK (p), Ida White DK (b) och Cornelia Nilsson SE (dr).
 
Medarrangör: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:

Köp biljett